söndag 7 oktober 2012

Röda löv och äppelsaft!

 
 
 
NU är den här på riktigt och jag stortrivs! Hösten med sin klara luft, bitande vindar och alla färgerna som gör träd och mark gyllene! Det känns rätt att använda stövlar, polokrage och lammull, det är definitivt rätt att värma oboy och ta en promenad i skogen med sina egna underbara!
Vi lade ner alla måsten denna helg och tar minutrarna som de kommer.
Intensiva dagar och korta kvällar gör att helgerna smakar så bra
oplanerade just nu. Mannen och jag fick dessutom möjlighet att
äta årets första suring igår, det var pricken över i:et! De tillhörande hjärtliga gapskratten värmer i hjärtat och energin fylls på i LitenBritta :)
 
 
Det blåste snålt vid Bergviken denna lördag!
 
 
Vi knatade lite nya vägar och hittade dessa granar som stod i givakt då vi vandrade förbi. Ner mot vattnet, ner mot vindarna ... Nya vägar innebar också nya kantarellställen, nu ska jag bara lista ut hur man hittar tillbaka.
 

Sommarens sista blåbär ..
 

 
 
 
Vi hittade lä under lönnskogens gyllenekronor, bakom en rödmålad lada. Den oboyen och den syltkakan slår alla caféerbjudanden med hästlängder!
 
 
 
 
I dag ska jag göra en sats äppelsaft som jag fått recept
 på av en av mina goa grannar!
I år har vi fått rekordskörd av äpplen,
 dessutom helt prickfri och alldeles lysande röda!
Barnen vandrade över till en kompis för att leka,
de börjar bli stora de små grynen.
 
Ha en fin tid nu och ut och hoppa i lövhögen!
Tjohöst på er!
 
 
 
 
 
Evas Äppelsaft!
 
Tvätta och skär 3kg äpplen i bitar.
Häll över 4 liter kokande vatten.
Låt stå svalt i 2 dygn.
 Sila av.
 Häll i 2-3 kg socker,
drygt 25g vinsyra och
1tsk natriumbensonat.
Rör och skumma tills saften är helt klar.
Häll upp i flaskor.
Håller upp till 4 år!
 

 




7 kommentarer:

  1. ser ut som att ni har haft en alldeles förträfflig helg, underbart...var ni i böle måntro..? // Carlsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. En himla bra Carlsson och jodå, vi hamnade nästan där innan vi hittade en ny väg hem :)
      //liten Britta :)

      Radera
  2. Det receptet har jag provat tidigare.Saften blir supergod å så enkel att göra är ju ett plus :-)
    Tjo höst på dig med Britta :-)
    //Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkelt är det bästa Nettan! Ska bli spännande att få smaka på tisdag!

      Hoppas allt är bra med dig!
      Kram från en liten Britta

      Radera
  3. Hejsan vännen!

    Underbara bilder! Gillar speciellt den med den röda knuten på ladan...

    Vi saknade dig igår - vi hade verkligen en toppenkväll. Hoppas att du kan vara med nästa ggn!

    Kramen Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var till dig min vän :)

      Ni såg ut att ha det bra! Kan inte bli annat i det sällskapet och med den musiken! Kram!

      Radera
  4. Å saften blev jätte jätte jätte gooood!!!

    // Britta

    SvaraRadera