söndag 10 februari 2013

En dag med eftertanke!

Min lila stora Heffaklump till ring :)
 
 
Idag har min Heffaklump till ring fått varit med mig på barnteater, Adjö herr Muffin som Skotteteatern spelade. Det är en fin liten barnbok av Anna-Clara Tidholm som min 5åring älskar. Då vi såg att den skulle komma som teater blev vi glada och skyndade oss att köpa biljetter. Att barnen skulle sjunga i kyrkan på karnevalsmässa med kören, ja, det hade vi totalt tappat bort. Men man är väl inte sämre än att man hinner med båda delarna! Swich swich! Så först rörd till tårar då det lilla marsvinet Muffin försvinner från vår jord, och sedan rörd till tårar då jag lyssnade på barnen. Tårkanalen har rensats friskt idag.
 
För att återgå till min kära Heffaklump så kan jag meddela att den är inhandlad på 2012 års Nordiska Trädgårdar, mässan. Den är inte det minsta praktisk så den är bara med vid högtidliga tillfällen och idag var ett sådant. Jag sitter och drömmer om att sätta några frön, väcka min Mårbacka och åka till den lokala handelsträdgården och bara insupa doften. Om det var barnens helg denna så får det bli min nästa helg, min och mina gröna fingrars!
 
Vi kurar skymning i lilla gula huset
 och ser på snön som fortsätter att dala från himlen,
tar den aldrig slut?
 

Till veckan är det Alla Hjärtans dag. I början då jag arbetade i blomsteraffär så var detta en hysterisk dag att arbeta. Alla, och främst männen, skulle ha den största buketten till flickvännen. Detta mattades av något efter några år men nog finns det de som även nu laddar för denna dag. I lilla gula huset blir det lite extra gott tordagsfika men jag vill gärna tro att vi firar denna dag året om.
Om man är sugen på att ge något fint till dem man har kär så lämnar jag här ett tips,
ett paket vaccin till dem som är i så ofantligt stort behov av det. Ett litet bidrag för oss men så livsavgörande för den som får det!
 

 
 
 Leva leva leva
Alla nätter alla dar
Leva här och nu
På alla sätt när tiden far
Om man bara kunde stanna upp
En enda liten stund
Och tänka efter
Vad det är som är nåt värt
Tick tack tick tack tick tack
 
//Adjö Herr Muffin
Skottes Musikteater

Detta ska jag grunna på denna Valentinevecka.

Kram till er alla
från en liten Britta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar